Torty
Tort to wyjątkowy gość programu każdej uroczystości, chwila i moment na który każdy z nas czeka. Każdy z nich jest inny, idealnie dobrany pod okoliczność. Wygląd i detale, dedykacje i smak. Gdzie czekolada ma ten smak i zapach, masło dodaje maślany smak biszkoptowi a w kremie angielski czyni cuda. Nie stosuje aromatów, polepszaczy smaków czy stabilizatorów. Pracuje według zasad które mi wpajano od samego dzieciństwa. Z wielką pasją przeglądam książki wielkich mistrzów cukiernictwa, analizuje receptury i śledzę różne nowinki.
Torty Weselne
Torty piętrowe – Torty o różnej średnicy, ustawione jeden na drugi bądź na eleganckim stelażu. Tort jest wykończony błyszczącą polewą, dekoracja na torcie to płatki kwiatów, srebro, złoto i czekolada. Zmiana dekoracji ma wpływ na zmianę ceny. Wykonuję torty max 13 kg (5 pięter). Średnia porcja na osobę to 100 g.
Tort z monoporcji – Forma nowej mody na weselach. Składa się z tortu o średnicy 18 cm (10 porcji) i mniejszych indywidualnych porcji.
Moje torty wykonuje od samego początku sama aż do końca, dla mnie smak jest czymś co stawiam na pierwszym miejscu. Czas realizacji zamówienia to 24-48 h w niektórych przypadkach czas realizacji wymaga więcej czasu. Przyjęcie zamówień zależy od liczby zleceń.
wykonuje max 3 torty weselne na weekend
nie pracuje na masie cukrowej
napisy, dedykacje wg życzenia
nadruki na tort wg wcześniejszych uzgodnień
TORTY FIRMOWE
Wykonuje torty idealnie sprawdzające się na dużych eventach, bankietach, prezentacjach (dni otwarte dla klientów) Taki tort jest wykonywanie w kolorystyce firmy lub z jego logotypem.
Smaki tortów
Ganduj (tort bezglutenowy)
Aksamitny mus z czekolady Coco Barry Ganduj; cremo z leśnych owoców z owocami, mocno czekoladowy biszkopt na maśle.
Tort zawiera: jaja, nabiał, migdały, kakao, żelatynę , czekoladę, owoce. (tort przechowywać w lodówce)
Malina
Tort kryje wyraźny smak maliny, schowanej w musie z białej czekolady. Zawiera dwie warstwy biszkoptu z mąki migdałowej.
Tort zawiera, jaja, migdał, nabiał, żelatynę, czekoladę, owoce.
Szwarcwaldzki
Składa się z dwóch mocno czekoladowych biszkoptów, nasączonych alkoholem. Środek wypełnia cremo wiśniowe z konfiturą wiśniową. Tak jak tradycja nakazuje śmietany tam też nie brakuje.
Tort zawiera: jaja, nabiał, mąkę pszenną, kakao, żelatynę, czekoladę, owoce, alkohol (tort przechowywać w lodówce)
Delikatna truskawka
Maślany biszkopt, krem na bazie jogurtu naturalnego, żelka truskawkowa, cremo truskawkowe.
Tort zawiera: jaja, nabiał, mąkę pszenną, kakao, żelatynę, czekoladę, owoce. (tort przechowywać w lodówce)
Pistacja
Biszkopt pistacjowy, ganach z białej czekolady z naturalną pastą pistacjową, krem porzeczkowy, całość znajduje się w musie z malin.
Tort zawiera: jaja, nabiał, pistacje, żelatynę, czekoladę, owoce. (tort przechowywać w lodówce)
Elizabeth
Tradycyjny biszkopt z chrupką z filizowanej maliny z białą czekoladą. Krem owocowy , dużą ilością owoców. A wszystko to jest okryte w musie z białej czekolady.
Tort zawiera: jaja, nabiał, makę pszenną, żelatynę, czekoladę, owoce. (tort przechowywać w lodówce)
Ciasta
CIASTA
ciasta pieczone i składane w formie okrągłej. Średnica max 28 cm.
SNIKERS – Ciasto brownie, słony karmel, orzechy arachidowe, krem waniliowy, czekolada W-Z kakaowy biszkopt, nasączony kawą, krem chantilly, polewa czekoladowa
Ciasto z galaretką i owocami sezonowymi – biszkopt maślany z kremem na bazie mascarpone, galaretka wiśniowa, owoce
Słonecznikowe – tradycyjny biszkopt, krem z karmelem połączony ze słonecznikiem prażonym na mleku, bita śmietana
Rafaello – biszkopt kokosowy, bita śmietana łączona z serkiem mascarpone, wykończone białą czekoladą i płatkami migdałów z kokosem.
Sernik mojej mamy – sernik na kruchym maślanym cieście, puszysty i delikatny wykończony polewą czekoladową i rodzynkami.
Beza Tradycyjna – beza z kremem chantilly z owocami i pudrem
Ciasto czekoladowe – biszkopt czekoladowy, konfitura wiśniowa z całymi kawałkami wiśni, czekolada
Ciasteczka
brak tekstu
Desery
brak tekstu